Hallon,
Promenaden till brevlådan idag blev 10 min längre än vanligen. Flera år sedan Karl Johan visade hatten i
Norra Roslagens Famn....
So long....
PS. Svårt att säga stopp
när man börjat plocka knopp.
Hallon,
Promenaden till brevlådan idag blev 10 min längre än vanligen. Flera år sedan Karl Johan visade hatten i
Norra Roslagens Famn....
So long....
PS. Svårt att säga stopp
när man börjat plocka knopp.
Senast redigerat av Kim von Platen den 2016-08-26 klockan 14:38.
Hej Kim,
En bild som gör mig glad. Hoppas det blev en smakfull måltid.
Varm hälsning Tina
Grattis Kimmen (trots att jag blir grön av avund), här nere i Saltsjö-Boo
hittar jag ingen svamp överhuvudtaget, hittills vill säga. Men skam den
som ger sig......
Mitt bästa Karl-Johan tips är att skiva den fina noggrant rensade svampen
i ca 1mm tunna skivor, torka 20min i 50-75 grader i ugnen (svamptork är
så klart allra bäst). Sedan låter Du den eftertorka något dygn tills den är
knastertorr, varefter Du mal den till fint svampmjöl på en vanlig mandel-
kvarn. Mjölet använder Du sedan till att göra supergoda såser till allt slags
kött, passar bäst till nöt och viltkött. Svampmjölet håller sig x-antal år i en
tättslutande burk. Bon appetit och salut från Boo.
Hallonrött band,
"Ingen rast och ingen ro
visst finns knopp i Saltsjö-Boo
och om du är riktigt snäll
tittar fram: Herr Kantarell
Tack för tipset, rent mjöl i påsen
smakar smaskens, hmmm..å sen
sitt ner på bänken, och var lugn
vi har världens största ugn"
So long
Kim
Hallå i svampskogen,
Tänkte bjuda på svampmacka, blandsvamp, Sju olika. Rensade och klara. Frågan är: Vilka svampar/arter handlar det om?
Det finns rätt många svampexperter i Pesanien som tycks lida av tystnadsplikt. Svamp är gott... kom igen. Först med sju rätt får en liten present.
PS. Och vad heter den dekorativa ruskan?
ett tappert försök:
-Nejlikbroskskivling
-Gul kantarell
-Stensopp
-Trattkantarell
-Blodriska
-Citrongul slemskivling
-Fårticka
och möjligen Kroton, säkert fel.
Snubben hann före men jag drar till med gul kantarell, trattkantarell, blodriska, smörsopp, brunsopp, champinjon och möjligen nejlikbroskskivling. Ruskigt svårt med bladverket!
Smörsopp såklart, det slog nog lite slint när jag sa Fårticka,
den blir väl gul först efter tillagningen vill jag minnas..........
Hallå svampvänner,
Trodde frågeleken skulle vara knepig då man sällan ser svamparna rensade och skurna. Vi har samlat alla rätt svar:
-Nejlikbroskskivling
-Gul kantarell
-Stensopp
-Trattkantarell
-Blodriska
-Fårticka
-Champinjon
-Smörsopp
Mackan smakade väl. Saknade aspsoppen. Tack för svar till Snubben och Lars.
Kim
Hallå
Mjölke, mjölkört eller rallarros (Chamerion angustifolium) är en flerårig ört i familjen dunörtsväxter. Namnen mjölke och mjölkört kommer av att växten har antagits befordra mjölkavsöndringen hos kor. Växer på banvallar och strandängar. Sprider glädje nästan året om.
So long...
Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)