Sidan 1 av 4 1 2 3 4 SistaSista
Resultat 1 till 10 av 33

Ämne: Thebe bestick. Till vad?

 1. #1

  Thebe bestick. Till vad?

  Har en del bestick från Gense modell Thebe. Nu undrar jag över dessa. Skedarna är 16 cm långa och som ni ser har skedbladet en lite udda utformning. Är det tårtskedar? Den andra bilden har jag fått för mej är barnbestick. Har jag rätt eller fel där? Gaffeln är knappt 14 cm och kniven är 16 cm.

  MVH JAGO
  Bifogade bilder Bifogade bilder    

 2. #2
  Enligt hemsidan om Thebe kan det vara en ostrongaffel:

  http://www.thebe.se/

 3. #3
  ...och grapefruktsked.

 4. #4
  Inte ett rätt från min sida alltså. =) Tack ska ni ha för hjälpen. Sidan är sparad också. =)

  MVH JAGO

 5. #5

  Annorlunda gaffel, Thebe?

  Hej,

  Jag har denna gaffel som jag inte hittar i de förteckningar över Thebebestick jag har tittat i (inte heller på thebe.se). Det ser ut som en Thebesillgaffel, men med två uddar istället för tre. Är det en kopia?

  Sedan undrar jag hur Thebebestick är märkta? Alltid med Gense? Denna och några andra Thebeliknande bestick jag har är endast märkta med Svenskt rostfritt stål.

  /Katti
  Bifogade bilder Bifogade bilder  

 6. #6
  Det finns en bestickserie som heter Pallas Athena, som ibland felaktigt säljs som Thebe. Tycker att din gaffel mer ser ut som Thebe, men då borde den varit märkt Gense.

 7. #7
  Tack för svar PeppigaPia!

  Jag tog med besticken till en person som har koll och den sa att det inte var Thebe, men att det var bra kvalitet och inte japantillverkat (som många kopior var på 50-talet). Så när jag kollade upp Pallas Athena tyckte jag det verkade vara samma bestick jag har och de är från Eskilstuna, vilket ju kan förklara kvaliteten. Mina är dock, som sagt, bara märkta med Svenskt rostfritt stål och inte med Eskilstuna. Borde de vara det? PeppigaPia, vet du mer om dessa bestick? Är det någon annan som känner igen?

 8. #8
  Nej, jag kan inte så mycket om Thebe, har bara några enstaka sådana bestick. Köpte några delar av vad jag trodde var Thebe för några år sedan, men det visade sig efter lite googlande vara Pallas Athena. Därav koll 😉 Misstänkte på beskrivningen att din kunde vara PA, men det var lite svårt att se på skaftet på bilden. Lättare att se rakt uppifrån.

  Vet inte om det är ett nytt påfund eller något som hängt med länge, men tydligen kallas Pallas Athena för "Fattigmans-Thebe".

 9. #9
  Kan inte så mycket om Pallas Athena, skulle det stå.
  De få delar jag har är inte heller märkta Eskilstuna. Har dem nedpackade. Eftersom jag trodde det var Thebe när jag köpte dem, så står det förmodligen inte någon tillverkare, då jag hade reagerat på det eftersom jag vet att Thebe är ur Genses produktion. Troligtvis är mina märkta "rostfritt stå" och möjligen"Sweden". De skall vara svensktillverkade, så vitt jag vet, men Eskilstuna klingar inte bekant i mina öron. Kanske har tillverkningen tagits över av någon annan eller tvärtom?

 10. #10
  HMÖ kan vara den tillverkare jag tänker på. Verkar som att både HMÖ och Eskilstuna tillverkat besticken. Frågan är bara var de utan angiven tillverkare kommer ifrån?

Ämnesinformation

Användare som tittar på det här ämnet

Det är för närvarande 1 användare som tittar på det här ämnet. (0 medlemmar och 1 gäster)

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •